måndag, december 11, 2006

Kvällspressen har gjort det igen

Det var några år sedan expressen skrev om min högstadieskola och hur vi inte hade böcker. Det hade vi men alla elever hade inte med sig dessa, vilket var olyckligt men (problemet är nu åtgärdat?) skolan är numera riven för att ge plats åt ett större häkte.

Idag har det hänt igen. Hos både aftonbladet http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,951916,00.html
och expressen;
http://www.expressen.se/index.jsp?a=788606
kan man läsa om hur det nu står till på min gymnasieskola. Eller inte. Som föredetting men främst som kompis till en av de som anordnade var jag där även i år. Ordvalen är minst sagt vågade från reportrar som inte var på plats. Det är ingen som gör någonting mot sin vilja. Det är ett av de största evenemangen med ambition att vara helt alkoholfritt.

Det förekommer en del mindre perfekta skämt men ingenting på en gymnasieskola ska väl vara av sådant allvar att det inte går att skämta om? Enligt flera väletablerade komiker är det viktigt att kunna skämta om t.ex. döden, det var man inte i närheten av.

Det är svårt att få tag i biljetter och att någon skulle vara omedveten om vad det innebär att gå på 21-showen är ett påhitt. Att någon skulle vara väldigt "chockad" kan nästan omöjligt vara sant, de förmodade förstgångarna på kvällsföreställningen var de som var klart mest nöjda under showen.

En annan aspekt som skola aldrig kann försvara projektet med är att det innebär att mer än hundra personer engagerar sig och lär sig otroligt mycket. Själv gjorde jag och några till"N-tidningen 2003", ett av få projekt har varit så lärorika, tidskrävande och insiktsgivande. NT-showerna ger också unika möjligheter för att få kontakter med de som är på väg att försvinna bort från skolan. Än så länge finns en unik NT-anda och jag är glad att man vågar låta showen fortsätta. Hoppas eleverna tar vara på chansen och gör den ännu mera rumsren till nästa år.

N för alla. Alla för N

Alla duktiga showare är hjärtligt välkomna till unversitet när ni tagit studenten:)

Inga kommentarer: