onsdag, november 01, 2006

Första snön

I helgen var det första gången nattfrosten var påtaglig. Idag började det med ett tunt vitt lager av snö. Redan när jag skulle hem på eftermiddagen hade blåst och snöat så att det gott täckte fotknölarna när jag skulle ha fram cykeln. Cykla kommer jag fortsätta med den här vintern också men tiden hemifrån till BMC fördubblades nästan. Håller helt med er som hävdar att det blev februari och inte november när man vände blad i almanackan.

Det blev en sväng förbi kårhuset på kvällen trots att jag var förbi i morse och skaffade ett band som man förväntas bära på balen. Den andra gång idag blev klart över förväntan, dels onsdagspuben som piffat till sig med Halloween-tema.

Dels en föreläsning om sjukdomar hos barn i Uganda. Lunginflammation, diarréer och malaria är de vanligaste dödsorsakerna bland barn under 5 år. Det beror på undernäring, trångboddhet, sanitära förhållanden och det bristande skyddet mot myggor. I onödan kostar enkla behandlingsbara sjukdomar liv pga oförmåga till upptäckt, att vård inte söks (alternativt söks på fel ställen,ex lokala healers) eller på felaktig behandling (fel eller falska läkemedel). Från den ljusa sidan så blir det sakta bättre, men ack så sakta för alla drabbade.

Inga kommentarer: